Stai cu un pas înaintea tehnologiei!

februarie 18, 2016

Lucruri interesante de știu despre istoria companiei Lenovo

Lenovo-LOGO-ssCompania Lenovo a luat ființă în anul 1981 și își are originile în China. Lenovo este una dintre cele mai importante și recunoscute companii IT din lume, producătoare de computere și aplicații mobile.

Cu toate că istoria Lenovo ia naștere practic în anul 2004, compania funcționează încă din anul 1981, atunci când a luat naștere brandul IBM. Lenovo este astăzi sinteza perfectă între IMB și tehnologia existentă până în prezent, sub această denumire.

Semnificația numelui din spatele istoriei companiei Lenovo

Numele companiei se trage din denumirea pe care a primit-o la începutul anilor 80, și anume Legend. Drumul parcurs de la începutul afacerii Lenovo și până în prezent este unul extrem de interesant și profitabil, pe măsură. Lenovo se află în prezent pe locul doi în lume, bucurându-se de un adevărat success pe piața produselor IT.

În anul 1985 s-a decis din nou schimbarea denumirii de Legend în Lenovo Group, odată cu lansarea pe piață a primei plăci de bază cu o nouă tehnologie. Pentru a marca acest eveniment precum și procesul continuu de dezvoltare al companiei, firma a decis să își schimbe denumirea prin păstrarea primelor două litere ale vechii denumiri, Legend, și adăugarea semnificației latinești pentru nou sau noutate, și anume novo. Un alt motiv pentru care s-a decis schimbarea denumirii brandului Legend a fost faptul că era folosit și de către alte companii la momentul respectiv.

Anul 2004 a fost ultimul pe lista modificărilor pentru istoria Lenovo, adăugându-se un alt cuvânt denumirii originale, si anume Limited. Prin urmare, compania se numește astăzi Lenovo Group Limited. Indiferent de numele pe care îl poartă sau l-a purtat în trecut, istoria companiei Lenovo din 1981 și până în prezent dovedește faptul că este un nume de încredere, cu servicii și produse de cea mai înaltă calitate.